Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiostations in Zuid-Holland zamelen opnieuw zoveel mogelijk Sinterklaascadeaus in

De regionale omroep Radio West en 11 lokale omroepen hebben de handen opnieuw ineen geslagen om zoveel mogelijk Sinterklaascadeaus in te zamelen. Het doel is om in elk geval 50.000 kinderen blij te maken. Cadeaus doneren kan nog tot en met vrijdag (24 november) 19 uur.

Foto: video still Omroep West

Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen tot 18 jaar.

Net als vorig jaar organiseren Radio West en 11 lokale omroepen in Zuid-Holland (Den Haag FM, Steutelstad, Studio Alphen, BO, Omroep Delft, Midvliet, Feelgood Radio, RTV Krimpenerwaard. RTV Katwijk, RTV Gouwestad en ZFM) de actie ‘Sintvoorieder1’ met als doel minimaal 50.000 cadeaus in te zamelen.

Sinds maandag voeren Den Haag FM en Radio West actie door middel van een gezamenlijke uitzending vanuit onze speciaal opgezette studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag tussen 6 en 19 uur is iedereen welkom om cadeaus af te leveren.

Pakjestram
Op woensdag (22 november) rijdt de opvallende pakjestram door Den Haag. Iedereen mag gratis instappen in ruil voor een donatie. De trams wordt bestuurd door Sinterklaas.

Op het televisiekanaal van Den Haag FM is de hele dag van 6 tot 19 uur de radio-uitzending ook als kijk-radio te volgen. Op TV West is dat tussen 12 en 14 uur en tijdens het laatste uur van 18 tot 19 uur op vrijdag. In dat uur onthult Maartje van Weegen de eindstand van de actie en alle samenwerkende omroepen zullen hierbij aanwezig zijn.

Vorig jaar kwam radio West samen met diverse lokale omroepen ook in actie. Toen was het streven om 20.000 cadeaus in te zamelen. Het werden er uiteindelijk ruim 47.000. [RadioWereld.NL]