Search
Close this search box.

De Vrienden van de Radio in mono op de Vintage en Techniekbeurs

Op 17 februari 2024 staan ‘De Vrienden van de Radio’ op de eerste Vintage en Techniekbeurs in kulturhus De Spil in Nieuwleusen. De Vrienden, enthousiaste club liefhebbers van radioprogramma’s van vroeger, demonstreren daar onder andere de mono dj-tafel die in 1971 op Hilversum 3 in gebruik werd genomen.

Foto: Paul Scholten

Bekende deejays als Joost den Draaijer, Felix Meurders, Herman Stok en Edvard Niessing hebben jarenlang hun programma’s erop gepresenteerd. De allereerste diskjockeytafel in Hilversum bestaat o.a. uit twee EMT-draaitafels en 2 spotmasters om jingles mee te draaien. De studio heeft begin jaren 70 vier jaar dienst gedaan. De deejays van ‘De Vrienden van de Radio’ maken live hun radioprogramma’s op deze deejay tafel en doen verslag vanaf de gehele beurs.

Op de Vintage en Techniekbeurs zijn heel veel nostalgische radio’s, grammofoons, elektrische apparaten, grammofoonplaten, muziekautomaten, klokken en stoommachines te zien. Maar ook wetenschappelijke en militaire apparatuur en -buizen, fotografie, optiek, oud technisch speelgoed, technische literatuur, brochures etc.

Volgens de Vrienden van de Radio, wekelijks te horen op Radio Monique Internationaal, is het voor veel mensen het een waar paradijs, zowel voor de verzamelaar als voor de beginnende liefhebber van historische technische antiek en curiosa. Bezitters van buizenradio kunnen door specialisten gratis hun toestel laten repareren. De Vintage en Techniekbeurs is op 17 februari in Nieuwleusen. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


Eén reactie

  1. Je moet je alleen niet met Facebook gaan bezig houden. Dat bestond toen nog niet.