Depp dolblij met rol als Willy Wonka

Johnny Depp was totaal verbaasd maar verrukt toen Tim Burton hem vroeg de rol van Willy Wonka in zijn filmversie van ‘Charlie and the chocolate factory’.

Johnny Depp had nooit verwacht de rol van Willy Wonka te mogen spelen in ‘Charlie and the chocolate factory’, een verfilming van het wereldberoemde boek van Roald Dahl. Dat vertelt de acteur in een interview met Newsweek. “Ik was echt verrukt. Ik deed Snoopy-dansjes.”

Depp werd gevraagd door regisseur Tim Burton, met wie hij eerder al diverse films maakte zoals ‘Edward scissorhands’ en ‘Sleepy hollow’. Volgens Burton is het vooral aan het succes van Depp in ‘Pirates of the caribbean’ te danken dat hij Willy Wonka mag spelen. “Het was de eerste keer dat ik de studio niet hoefde te overtuigen van zijn kunnen.”

Burton en Depp hebben ervoor gekozen Wonka een geschiedenis mee te geven. Hij is in Burtons versie de zoon van een tandarts die een obsessie voor snoep ontwikkelde, omdat hij dit nooit mocht eten. In de originele filmversie ‘Willy Wonka & the chocolate factory’ uit 1971 speelde Gene Wilder de hoofdrol. Depp zegt moeite te hebben gehad deze versie uit zijn geheugen te wissen.

Volgens Burton vinden mensen het heerlijk de twee films met elkaar te vergelijken. Zij zouden er een soort ‘Celebrity deathmatch’ van maken, een MTV-programma waarin poppetjes van klei met elkaar op de vuist gaan. De regisseur zegt dat geen dvd’s van de oude film worden gebrand. “Iedereen die het leuk vindt, moet dus gewoon komen kijken.”

De weduwe van Dahl is ‘opgewonden’ over het resultaat. Zij mist volgens Newsweek wel het ‘sex-appeal’ van Depp. In Nederland draait ‘Charlie and the chocolate factory’ vanaf 21 juli in de bioscopen.

[Novum]