Lucas ontvangt oeuvreprijs

George Lucas heeft een prijs gekregen voor zijn oeuvre. Tijdens een ‘Black-tie’ diner in Hollywood werd de regisseur geëerd door de American Film Institute.

George Lucas heeft een prijs gekregen voor zijn gehele oeuvre. Tijdens een ‘Black-tie’ diner in Hollywood werd de Star Wars-regisseur donderdag geëerd door de American Film Institute. Op de ceremonie waren onder anderen Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford uit de eerste drie Star Wars-films aanwezig. Andere genodigden waren Richard Dreyfuss en collega-regisseur Steven Spielberg, met wie hij samen de Indiana Jones-films maakte.

Tijdens de ceremonie schroomden de acteurs niet Lucas een beetje te stangen. Zo zei Fischer dat hij haar leven had ‘verwoest’ omdat ze nooit heeft kunnen voorspellen dat de films zo succesvol zouden worden. Harrison Ford klaagde dat Lucas hem in eerste instantie niet heeft gecast voor de rol. Ook hekelde hij de beslissing van Lucas om hem in een kuil met slangen te werpen in ‘Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark’ uit 1981.

Lucas die geprezen wordt voor de visuele effecten in zijn films maar bekritiseerd wordt vanwege zijn slechte dialogen ontving de prijs lachend. In een verklaring zei hij aan het begin ‘geen woord’ te kunnen schrijven en nu ‘de koning van de houten dialoog’ te zijn.

[Novum]