Zoek
Sluit dit zoekvak.

George Clooney niet op Rotterdams Filmfestival

George Clooney komt niet naar het Internationale Filmfestival van Rotterdam. Zijn film ‘Good night, and good luck’ sluit het festival op 5 februari af.

George Clooney komt niet naar het Internationale Filmfestival van Rotterdam. Het festival had wel rekening gehouden met zijn komst, schrijft Algemeen Dagblad maandag. Zo was al een hotelkamer geboekt. De door hem geregisseerde film ‘Good night, and good luck’ sluit het festival af.

De festivaldirectie heeft tevergeefs verschillende keren contact gehad met de filmster. Hij zou het te druk hebben met verplichtingen rond de Oscarnominaties. Die worden dinsdag in Los Angeles bekendgemaakt.

Clooney is niet de enige beroemdheid die het laat afweten. Eerder meldde acteur en regisseur Tommy Lee Jones zich af voor de hele Europese promotietournee voor zijn film ‘The three burials of Melquiades estrada’, die ook op het Rotterdamse programma staat. Een reden is niet bekend.

Terry Gilliam is wel even van de partij in Rotterdam. Het ex-Monty Python-lid en regisseur van onder meer ‘Brazil’ en ‘Fear and loathing in Las Vegas’ is anderhalve dag op het festival aanwezig om zijn nieuwe film ‘Tideland’ te presenteren. Zondag reikte hij een boekwerk uit aan de Tsjechische animatiegrootmeester Jan Svankmajer, van wie hij een bewonderaar is.

Het Internationale Filmfestival van Rotterdam ging vorige week woensdag van start en duurt nog tot zondag.

[Novum]