Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aretha Franklin met Mary J. Blige op soundtrack

Aretha Franklin is in een duet met Mary J. Blige te horen op de soundtrack van de film ‘Bobby’, over de moord op presidentkandidaat Robert F. Kennendy in 1968.

(Novum/AP) – Aretha Franklin is in een duet met Mary J. Blige te horen op de soundtrack van de film ‘Bobby’, over de moord op presidentkandidaat Robert F. Kennendy in 1968. De Queen of Soul zei meteen ‘ja’ op het project omdat ze veel op heeft met de Kennedy’s. “Ik heb de hele familie ontmoet en heb veel bewondering voor ze.” Op het album staan verder nummers van The Supremes, Marvin Gaye en Stevie Wonder.

De 64-jarige Franklin trad vroeger vaak op in het Ambassador Hotel in Los Angeles, waar Kennedy op 5 juni werd neergeschoten, en werd uitgenodigd om te zingen op zijn herdenkingsdienst. Door haar deelname aan het project is ze meer over hem te weten gekomen, vertelt ze. “Hij had ontzettend veel diepgang, dat wist ik niet van hem.”

Samen met Blige is ze op de soundtrack te horen met het nummer ‘Never gonna break my faith’, “Het was heerlijk”, zegt Franklin over de samenwerking met de r&b-ster. “We hebben veel lol gehad. Ze is een jongere artiest waar ik veel waardering voor heb.”

In februari hoopt de zangeres een nieuw album uit te brengen. Ze is hier verrukt over, omdat de plaat voor haar gevoel helemaal eigen is. “Ik heb niemand om advies gevraagd. Het is helemaal mijn eigen ding.” Franklin is onder meer bekend van hits als ‘Think’, ‘Say a little prayer’ en het duet ‘I knew you were waiting’ met George Michael.

De film ‘Bobby’ wordt geregisseerd door Emilio Estevez. De sterrencast bestaat onder anderen uit Anthony Hopkins en Lindsay Lohan. In februari draait de film in de bioscoop.

[Novum]