Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beatles-illustrator maakt hoesje Oasis-verzamelaar

Oasis knipoogt op de verzamelaar ‘Stop the clocks’ naar zijn grote voorbeeld The Beatles. De band liet de albumcover maken door Beatles-vormgever Peter Blake.

Oasis knipoogt op de maandag verschenen verzamelaar ‘Stop the clocks’ naar zijn grote voorbeeld The Beatles. De Engelse band liet de cover van het album vormgeven door Peter Blake, die in de jaren zestig beroemd werd met het artwork van ‘Sgt. Pepper’s lonely heart club band’ van The Beatles. Het dubbelalbum van Oasis blikt via achttien nummers terug op de twaalfjarige geschiedenis van de band.

‘Stop the clocks’ is vooral een ‘greatest hits’-album geworden van Oasis. Wel kent het album enkele rariteiten, namelijk de nummers ‘Acquiesce’, ‘The masterplan’, ‘Talk tonight’ en ‘Half the world away’. De vier nummers verschenen indertijd als B-kantjes op singles en op het album ‘The Masterplan’ (1998). Meest opvallende feit is dat voor ‘Stop the clocks’ geen nummers van ‘Be here now’ werden geselecteerd. De gebroeders Noel en Liam Gallagher lieten zich eerder in interviews al weinig positief uit over het derde Oasis-album uit 1997.

Nu drummer Zak Starkey, zoon van Beatles-drummer Ringo Starr, met The Who op tournee is, ligt Oasis dit jaar stil. Een nieuw studioalbum wordt pas volgend jaar verwacht.

[Novum]