Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Birgit wordt caissière in strijd tegen aids

Birgit Schuurman is op 3 december eens niet te bewonderen als actrice of zangeres, maar als caissière van de Bijenkorf. Daar biedt ze de zoheten ArtBags aan.

Birgit Schuurman is op 3 december eens niet te bewonderen als actrice of zangeres, maar als caissière van de Bijenkorf in Amsterdam. Daar biedt ze de zoheten ArtBags aan, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan projecten van de organisatie Stop Aids Now. Ook Tygo Gernandt, Anita Witzier en Henkjan Smits behoren tot de ruim dertig BN’ers die bij de kassa’s staan.

De kunsttassen zijn dit jaar belangeloos ontworpen door lingerieontwerpster Marlies Dekkers en tatoeage-artiest Henk Schiffmacher. Op een deel van de exemplaren zijn afbeeldingen van schilder Rembrandt te zien. De actie is onderdeel van de campagne rond Wereld Aids Dag op 1 december.

De ArtBags zijn vanaf maandag in 1500 winkels in heel Nederland verkrijgbaar.

[Novum]