Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tien miljoen dollar geboden op boek O.J. Simpson

Op de veilingsite eBay is donderdag tien miljoen dollar (ruim 7,7 miljoen euro) geboden voor een kopie van het op het boek ‘If I did it’ van O.J. Simpson.

(Novum/AP) – Op de veilingsite eBay is donderdag tien miljoen dollar (ruim 7,7 miljoen euro) geboden voor een kopie van het boek ‘If I did it’ van voormalig sportman O.J. Simpson. Veel kans maakt de bieder niet. Een woordvoerder van eBay zei woensdag dat alle aanbiedingen van kopieën van het boek zouden worden verwijderd.

In het boek beschrijft Simpson hoe hij zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar minnaar Ronald Goldman zou hebben vermoord als hij de dader was geweest.

Simpson, die in 1995 werd vrijgesproken van de dubbele moord maar later in een civiele procedure werd veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna dertig miljoen euro, zegt dat hij om één reden heeft ingestemd met het boek: hij had geld nodig. Het bedrag dat hij voor het boek heeft gekregen, is volgens hem minder dan de geschatte 2,7 miljoen euro. En hij heeft het naar eigen zeggen al voor een groot deel uitgegeven.

Mediamagnaat Rupert Murdoch, de baas van News Corp., besloot op het laatste moment het boek niet uit te geven en een televisie-interview met Simpson niet uit te zenden. In Amerika was naar aanleiding van de plannen een storm van kritiek losgebarsten. Murdochs News Corp. is eigenaar van de televisiezender Fox en uitgeverij HarperCollins.

[Novum]