Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Boek O.J. Simpson binnenkort op internet’

Het boek en interview van O.J. Simpson kunnen illegaal op internet komen. Volgens internetboekhandel AbeBooks zal het boek een gewild collector’s item worden.

(Novum/AP) – Het boek en interview van O.J. Simpson kunnen illegaal op internet komen. Schandalen blijven zelden geheim, zoals op YouTube en eBay te zien is. Een woordvoerder van internetboekhandel AbeBooks voorspelt dat het boek binnenkort boven komt drijven. “Een boek is een gewild object voor verzamelaars wanneer het moeilijk te vinden is en dit boek zal zeker een collector’s item worden.”

De kopieën van het boek ‘If I did it’, die naar boekhandels zijn gegaan, worden teruggehaald en vernietigd, zegt een woordvoerder van HarperCollins, dat het boek uit zou brengen. Het is onbekend hoe lang het gaat duren voordat alle exemplaren versnipperd zijn, maar experts schatten dat daar voor deze oplage minimaal enkele dagen voor nodig zijn.

De 59-jarige Simpson moest in 1997 miljoenen dollars schadevergoeding betalen voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. De voormalige sportman wilde in het boek ‘If I did it’ en in een interview op de Amerikaanse televisiezender Fox uit de doeken doen hoe hij, hypothetisch gezien, de misdaad zou hebben gepleegd. Hij heeft altijd ontkend.

[Novum]