Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Diep beste film in Genève

De Nederlandse speelfilm ‘Diep’ heeft dit weekeinde op het filmfestival van Genève de prijs voor beste film gewonnen. Melody Klaver werd de beste actrice.

De Nederlandse speelfilm ‘Diep’ heeft dit weekeinde op het filmfestival van Genève de prijs voor beste film gewonnen. Dat maakt Holland Film maandag bekend. Aan de prijs is een geldbedrag van tienduizend Zwitserse kronen (ruim duizend euro) verbonden.

Hoofdrolspeelster Melody Klaver kreeg de Tudor Award voor beste actrice. Voor de 16-jarige Klaver, die momenteel te zien is in ‘Afblijven’, was de rol in ‘Diep’ haar speelfilmdebuut. Ze werd in Nederland genomineerd voor een Gouden Kalf, maar moest het afleggen tegen Carice van Houten.

‘Diep’ is de eerste speelfilm van regisseur Simone van Dusseldorp. Het scenario werd geschreven door Tamara Bos. De film speelt in de jaren zeventig en gaat over een 14-jarig meisje dat worstelt met haar seksualiteit. Monic Hendrickx en Bart Klever zijn ook in de film te zien.

[Novum]