Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dochter Cary Grant schrijft boek over vader

Jennifer Grant, het enige kind van acteur Cary Grant, schrijft haar memoires. In het boek ‘Good stuff’ geeft ze inzicht in het leven van haar beroemde vader.

(Novum/AP) – Jennifer Grant, het enige kind van acteur Cary Grant, schrijft haar memoires. In het boek ‘Good stuff’ geeft ze inzicht in het leven van haar beroemde vader. Grant speelde in meer dan zeventig films, waaronder ‘North by northwest’ en ‘To catch a thief’ van Alfred Hitchcock. Hij overleed in 1986 op 82-jarige leeftijd. Het boek, met nooit eerder gepubliceerde foto’s en brieven, komt in 2008 uit.

Onder de beroemde tegenspeelsters van Grant bevinden zich Ingrid Bergman, Grace Kelly en Katharine Hepburn. In 1999 werd hij door het Amerikaanse Filminstituut benoemd tot de tweede Greatest Male Star Of Our Time, achter Humphrey Bogart.

De 40-jarige Jennifer is geboren tijdens het huwelijk van Grant met actrice Dyan Cannon. Het stel ging al snel en op bittere wijze uit elkaar. In haar boek legt Jennifer zich niet toe op de breuk tussen haar ouders, maar op de relatie met haar vader. Hij was in de 60 toen zij geboren werd en stopte vlak daarna met acteren.

[Novum]