Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doors-leden begraven strijdbijl even

De overgebleven Doors-bandleden begraven tijdelijk de strijdbijl. John Densmore, Robby Krieger en Ray Manzarek komen woensdag voor een promo naar Los Angeles.

De overgebleven Doors-leden begraven tijdelijk de strijdbijl, meldt persbureau Reuters. Drummer John Densmore, gitarist Robby Krieger en toetsenist Ray Manzarek komen woensdag naar Los Angeles om hun nieuwe boek en cd-box te promoten. Het contact tussen de muzikanten, die op leeftijd raken, is sinds vorig jaar slecht. “Als je lang genoeg in een rockband speelt, gaat er vanzelf iets mis”, zei de 67-jarige Manzarek.

Vorig jaar zomer klaagde de nu 61-jarige Densmore de één jaar jongere Krieger en Manzarek aan. De drummer wilde de gitarist en toetsenist belemmeren nog langer onder de oude bandnaam op te treden. Een Amerikaanse rechter oordeelde dat het tweetal de naam The Doors of the 21st Century moest wijzigen. Het duo heet nu Riders on the Storm, naar een gelijknamige Doors-hit, en treedt op met Ian Astbury als zanger.

De nieuwe cd-box ‘Perception’ bestaat uit zes cd’s en dvd’s, waarop nog niet eerder uitgebrachte opnamen staan. In het boek ‘The Doors by the Doors’ zijn teksten verwerkt van de vader van de in 1971 overleden voorman Jim Morrison. De grijzende rockers hebben woensdag gescheiden optredens gepland op de Sunset Strip in Los Angeles, waar zij in de jaren zestig roem vergaarden.

[Novum]