Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gordon leende gevleugelde woorden van oud-manager

Gordon en Gerard Joling hebben hun beroemdste uitspraak niet zelf bedacht. “Ik heb er geen kracht meer voor”, komt uit de koker van Gordons eerste manager.

Gordon en Gerard Joling hebben hun beroemdste uitspraak niet zelf bedacht. ‘Ik heb er geen kracht meer voor’, komt uit de koker van Belinda Anholt, Gordons eerste manager. Dat onthult de 38-jarige volkszanger in het blad Glossy. Ook Belinda is volgens Gordon niet de oorspronkelijke bedenker van de nu gevleugelde woorden. “Het schijnt zelfs een Joodse uitspraak te zijn. Zelfs Patty Brard claimde deze leus laatst. Ach, wie hem wil claimen, gaat zijn gang maar.”

Joling verkoopt binnenkort T-shirts met de tekst ‘Ik heb er geen kracht meer voor’. De uitspraak werd bekend door het Talpa-programma ‘Joling & Gordon over de vloer’, waarin de twee zangers doldwaze avonturen beleven. Op televisie draagt Joling het T-shirt zelf ook.

Zijn vroegere manager is de schrijfster van de nummers ‘Omdat ik zo van je hou’ van Gordon en ‘Denk ook aan mij’ van Spiros. Tegenwoordig schrijft Anholt ook concepten voor televisieprogramma’s.

[Novum]