Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gouden Film voor ‘Kruistocht in spijkerbroek’

Avonturenfilm ‘Kruistocht in spijkerbroek’ krijgt een Gouden Film. De film heeft binnen 10 dagen 100.000 bezoekers getrokken.

De avonturenfilm ‘Kruistocht in spijkerbroek’ krijgt een Gouden Film. Dat meldt pr-bureau MVSP vrijdag. De film van regisseur Ben Sombogaart heeft binnen tien dagen bijna honderdduizend bezoekers getrokken. De honderdduizendste bioscoopganger wordt zondagmiddag verwacht.

In aanwezigheid van Sombogaart en acteur Janieck van de Polder wordt de bewuste bezoeker zondag verrast met cadeaus en bloemen. Daarna krijgt Sombogaart de Gouden Film uitgereikt uit handen van directrice van het Nederlands Film Festival Doreen Boonekamp.

De verfilming van de gelijknamige historische roman van Thea Beckman vertelt het verhaal van de 16-jarige Dolf Vega, die door een tijdmachine in de middeleeuwen terechtkomt. De rechten van de film, die zowel in een Nederlands- als Engelstalige versie in de bioscoop draait, zijn aan verschillende landen verkocht.

[Novum]