Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Take That mengt zich in oorlog tegen Westlife

In Groot-Brittannië is een hitlijstenoorlog gaande tussen rockband Oasis en boyband Westlife, die allebei strijden om de hoogste positie in de albumlijst.

In Groot-Brittannië is een hitlijstenoorlog gaande tussen rockband Oasis en boyband Westlife. Behalve Elton John bemoeit inmiddels ook Take That zich ermee. Woensdag riep boulevardkrant The Sun zijn lezers op het nieuwe compilatiealbum van Oasis te kopen, om zo te voorkomen dat Westlife zondag de hoogste positie bereikt in de Britse albumlijst. Volgens de schrijver van de oproep zou dat een catastrofe zijn voor de muziekgeschiedenis.

Sindsdien staat de een na de ander op om zich in de strijd te mengen. Zo belde Elton John onmiddellijk naar The Sun om te melden dat hij zich achter Westlife schaart. Hij liet weten het juist heerlijk te vinden dat het succes van de band dat van Oasis mogelijk overtreft. En ook Simon Cowell liet weten er blij mee te zijn.

Opvallend is dat Take That vrijdag juist laat weten te hopen dat de verkoopcijfers van Oasis die van Westlife overtreffen. De groep, die momenteel een comeback doormaakt met de hit ‘Patience’, zegt de muziek van Oasis veel beter te vinden dan die van hun collega-boybandleden.

In de laatste peilingen van deze week staat Westlife er beter voor dan Oasis. Van ‘The love album’ zijn 129 duizend exemplaren verkocht, tegenover 114 duizend van ‘Stop the clocks’ van Oasis. Momenteel wordt de albumlijst aangevoerd door het album ‘Twenty five’ van George Michael.

[Novum]