Search
Close this search box.

James Blunt steunt Artsen zonder Grenzen

James Blunt geeft donderdag een benefietconcert voor Artsen zonder Grenzen. Hij heeft veel bewondering voor de dokters die vrijwillig helpen in oorlogsgebieden.

(Novum/AP) – James Blunt geeft donderdag in Los Angeles een benefietconcert voor Artsen zonder Grenzen. De zanger heeft grote bewondering voor de dokters die helpen in oorlogsgebieden. Hij maakte kennis met de organisatie toen hij als Britse militair in Kosovo diende.

Blunt was erg onder de indruk van de inzet van de medewerkers in Kosovo. “Ik zag ze non-stop werken in verlaten gebieden waar geen enkele luxe of extra bescherming was. Het feit dat zij zich in zulke omstandigheden onbaatzuchtig en onvermoeibaar inzetten om anderen te helpen, dat raakt me.”

De 32-jarige artiest, die doorbrak met het nummer ‘You’re beautiful’, wil zijn bekendheid graag aanwenden om zich in te zetten voor het goede doel. “De muziekindustrie heeft veel oppervlakkige kanten. Ik vind het goed om ook belangrijke dingen te doen.”

Het benefietconcert is niet de enige manier waarop Blunt zich inzet voor Artsen zonder Grenzen. Tijdens zijn ‘Back to Bedlam’-tournee konden mensen bieden op een meet-and-greet met de zanger. Het geld dat de ontmoetingen opbrachten, gaat naar de stichting. In Amerika betaalde een bewonderaar bijna 26 duizend euro voor een meet-and-greet.

[Novum]