Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Justine Pelmelay in Amerikaanse theatershow

Justine Pelmelay staat volgend jaar in de Amerikaanse theatershow ‘The soul of Motown’. De oud-Songfestivalzangeres is toegevoegd aan de internationale cast.

Justine Pelmelay staat volgend jaar in de Amerikaanse theatershow ‘The soul of Motown’. De voormalige Songfestivalzangeres is toegevoegd aan de internationale cast van de productie. De show over het beroemde platenlabel Motown bevat hits uit de late jaren vijftig van artiesten als The Supremes, Marvin Gaye en The Temptations.

De 48-jarige Justine heeft al ruim vijftien jaar klassiekers uit de Motowncatalogus op haar repertoire staan. Ze vindt het dan ook heerlijk dat ze voor de show is gevraagd. “Ik wil de mensen terugbrengen naar een heel mooie tijd, naar de oorsprong van de muziek”, zegt ze. “Ik hoop dat ik met mijn optreden de saamhorigheid tussen mensen kan vergroten.”

De voormalige Dutch Diva uit Leiden, die in 1989 met het lied ‘Blijf zoals je bent’ deelnam aan het Eurovisie Songfestival en daarmee doorbrak, is druk bezig haar conditie voor de shows op peil te brengen. “Ik heb een personal trainer ingeschakeld en sta iedere dag op de stepper met mijn mp3-speler mee te zingen met alle Motown-songs”, vertelt ze lachend.

‘The soul of Motown’ is vanaf februari in Nederland te zien in theaters in steden als Amsterdam, Nijmegen, Den Haag, Rotterdam en Breda.

[Novum]