Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Kruistocht in spijkerbroek’ binnen op toppositie

‘Kruistocht in spijkerbroek’ was dit weekeinde de succesvolste film in de Nederlandse bioscoop. De film van Ben Sombogaart bracht bijna 400 duizend euro op.

‘Kruistocht in spijkerbroek’ was dit weekeinde de meest succesvolle film in de Nederlandse bioscopen. De film van Ben Sombogaart bracht met een bezoekersaantal van bijna zestigduizend bijna vierhonderdduizend euro op.

‘Kruistocht in spijkerbroek’ is in twee versies te zien: een Nederlands ondertitelde versie die draait in 109 zalen en een Nederlands gesproken versie in 25 zalen. De verfilming van het boek van Thea Beckman vertelt het verhaal van de Nederlandse jongen Dolf Vega die terechtkomt in de donkere middeleeuwen, waar hij op kruistocht gaat en vrienden, vertrouwen en liefde vindt. In een strijd tussen goed en kwaad moet hij laten zien wat hij waard is.

[Novum]