Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Robert Long voert lobby voor notering in Top 2000

Robert Long wil een toppositie behalen in de Top 2000. Daarom roept de zanger zijn fans op allemaal op hetzelfde nummer te stemmen: ‘Vanmorgen vloog ze nog’.

Robert Long wil een toppositie behalen in de Top 2000. Daarom roept de 63-jarige zanger zijn fans op allemaal op hetzelfde nummer te stemmen: ‘Vanmorgen vloog ze nog’. Zo maakt hij meer kans hoog te eindigen in de door het publiek samengestelde ranglijst van de beste tweeduizend popnummers aller tijden, die traditiegetrouw aan het einde van het jaar wordt uitgezonden op Radio 2.

Vorig jaar stond Boudewijn de Groot bovenaan met ‘Avond’. “Daar moet verandering in komen”, schrijft Long op zijn website. “Tenslotte heb ik ruim vierduizend vaste fans, dus dan moeten we een heel eind kunnen komen.”

Overigens is Long niet over alle verkiezingen enthousiast. Hij zegt woensdag niet te gaan stemmen voor de Tweede Kamer. “Naar mijn mening stemt 95 procent van de bevolking op zeer subjectieve gronden. Niet omdat ze inhoudelijk op de hoogte zijn van de programma’s, maar omdat Wouter zo’n leuk kontje heeft, Mark de ideale schoonzoon zou zijn en Jeetje Peetje zo leuk houterig overkomt en hij dus wel eerlijk moet zijn.”

[Novum]