Search
Close this search box.

Madonna beschuldigt critici van racisme

Madonna noemt critici van haar adoptie van David racisten. “Ze hebben er moeite mee dat hij een andere huidskleur heeft dan zij.”

Madonna noemt mensen die kritiek hebben op haar adoptie van het Malawische jongetje David racisten. “Veel mensen hebben er moeite mee dat ik een Afrikaans kind heb geadopteerd. Een kind met een andere huidskleur dan zij. Dat is blijkbaar nog steeds taboe”, zegt ze in een interview met het Amerikaanse programma The Today Show.

De adoptie van David kwam Madonna op kritiek te staan omdat deze niet volgens de regels zou zijn verlopen en het zou gaan om het ‘kopen’ van een kind. Madonna sluit in het interview niet uit dat ze meer gekleurde kinderen zal adopteren.

De 1-jarige David woont sinds kort met Madonna en haar gezin in Londen. In een tweede interview, met de Britse omroep BBC, vertelt ze dat hij ongelooflijk grappig, maar ook een heethoofd is. Ze bevestigt ze dat hij een rood armbandje draagt, zoals aanhangers van de Kabbala doen. “Maar als David later liever alleen christen wil zijn, mag dat ook.”

Madonna vindt het belangrijk dat David zich verbonden blijft voelen met zijn achtergrond. Ze hoopt dat hij Chichewa leert spreken, de officiële taal van Malawi. Ze vertelt dat niemand in het Afrikaanse land ooit van de Madonna als eigennaam had gehoord. Madonna betekent daar ‘ontwikkelde witte vrouw’.

Het nieuwe kinderboek van Madonna, ‘Too good to be true’, ligt sinds kort in de winkels. Daarnaast is ze bezig met een nieuw filmproject, verklapt ze. Stoppen met werken om zich fulltime op de kinderen te richten, zit er voorlopig niet in. “Daarvoor hou ik te veel van mijn werk.”

[Novum]