Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mariska Bauer presenteert typische Bauer-lijn

Mariska Bauer presenteerde donderdag de kledinglijn die zij hielp ontwerpen voor V&D. De kleding ligt vanaf zondag in zestig vestigingen van het warenhuis.

Mariska Bauer presenteerde donderdag de kledinglijn die zij hielp ontwerpen voor V&D. Dat deed de vriendin van volkszanger Frans Bauer bij het hoofdkantoor van het warenhuis in Amsterdam. “De reacties waren geweldig”, zegt Mariska. “Het is dan ook een typische Bauer-lijn: de kleren zijn leuk voor iedereen.”

In de gezinscollectie zijn items te vinden als spijkerbroeken, truien, colbertjes, blouses, overhemden en slabbetjes, waaronder één met de tekst ‘heb je even voor mij’. Een favoriet stuk kan Mariska niet kiezen. “Dat is zo moeilijk, dat kan ik niet. Ik vind alles leuk, dat klinkt saai, maar het is echt zo. Ontwerpen is dan ook iets wat ik altijd al eens wilde doen. Wat dat betreft is er echt een meisjesdroom uitgekomen.”

In de collectie zijn ook knuffelbeesten opgenomen, met het varkentje Moddertje in de hoofdrol. Het beestje in vernoemd naar het favoriete varkentje van de Bauer-kinderen Jan, Frans en Christiaan. De opbrengst van de knuffels gaat naar Villa Pardoes, het vakantieverblijf bij de Efteling in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, waar Frans al jaren ambassadeur van is.

Over hoe de zanger het maakt sinds eerder deze week bekend werd dat hij een poliep op zijn stembanden heeft, blijft Mariska kort. “Het gaat prima. We wachten op de operatie, maar hij voelt zich verder goed.” Bauer heeft naar aanleiding van de poliep zijn concerten in Ahoy’ moeten annuleren.

De Bauer-lijn ligt vanaf zondag in de ruim zestig V&D-vestigingen in Nederland.

[Novum]