Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zoektocht naar Evita op tv

De Avro gaat op zoek naar de Nederlandse hoofdrol voor Evita, de musical van Andrew Lloyd Webber. Evita was de vrouw van de Argentijnse staatsman Perón.

De Avro gaat op zoek naar de Nederlandse hoofdrolspeelster voor Evita, de beroemde musical van Andrew Lloyd Webber. De serie, die nog geen titel heeft, is gebaseerd op het BBC-programma ‘How do you solve a problem like Maria’, waarin werd gestreden om de hoofdrol van Maria in Andrew Lloyd Webbers musical The Sound of Music.

In de Nederlandse versie van dit programma worden na diverse audities uit duizenden kandidaten tien potentiële hoofdrolspeelsters geselecteerd voor de rol van Eva Perón (1919-1952), de echtgenote van de Argentijnse staatsman Juan Perón. Daarna volgen de selectieronden onder leiding van een deskundige jury. Het kijkerspubliek bepaalt de winnaar en de vakjury heeft hierin geen stemrecht. Madonna speelde de rol van Evita in de gelijknamige film uit 1996.

Wie het programma, dat volgend jaar op televisie komt, gaat presenteren, is nog niet bekend.

Onlangs werd de hoofdrolspeler van ‘Tarzan – de musical’ verkozen in een televisieshow.

[Novum]