Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sonja Bakker hongerig naar internationaal succes

Nederland is te klein geworden voor Sonja Bakker. De dieetgoeroe brengt haar eerste bestseller ook in Duitsland uit. Haar derde boek ligt vrijdag in de winkel.

Nederland is te klein geworden voor Sonja Bakker. De 32-jarige dieetgoeroe wil ook de Duitsers aan het ‘sonjabakkeren’ helpen. De succesvolle blondine moet nog wel even de taal onder de knie krijgen, maar dat haar eerste bestseller ‘Bereik je ideale gewicht!’ in Duitsland wordt uitgebracht is zeker. Dat maakte Bakker donderdag bekend bij de presentatie van haar derde boek, ‘Bereik én behoud je ideale gewicht!’.

Van het debuut van Bakker werden ruim zeshonderdduizend exemplaren verkocht. Het afvalboek domineert al een jaar de bestsellerslijsten. De dieetexpert uit het Noord-Hollandse Spierdijk wil gewoon blijven onder het succes, maar is erg trots. “Ik vind het heel leuk dat ik boeken als ‘De Da Vinci code’ en een schrijfster als Saskia Noort heb verslagen. Ik zeg altijd maar gekscherend: anderen komen en gaan, maar Sonja Bakker blijft altijd bestaan.”

Verder onthulde Bakker op de feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse restaurant Fifteen, waarvan televisiekok de Jamie Oliver eigenaar is, dat de kilo’s er niet alleen bij de ‘gewone man’ afvliegen dankzij haar adviezen. Ook bekende Nederlanders als Willeke Alberti, Marco Bakker en Viola Holt zouden zweren bij haar afvalmethode. De gewichtsconsulente droomt ervan in de toekomst met Jamie Oliver samen te werken. De beroemde chef-kok strijdt al jaren tegen overgewicht. Door zijn televisieprogramma Jamie’s School Dinners kreeg hij het voor elkaar om gezonder eten in de Britse schoolkantines te krijgen.

‘Bereik én behoud je ideale gewicht!’, ligt vanaf vrijdag in de winkels.

[Novum]