Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Michael Jackson stelt teleur met optreden

Michael Jackson stelde woensdag teleur tijdens de World Music Awards. Hij zong slechts enkele coupletten van ‘Heal the world’ en ‘We are the world’.

Michael Jackson heeft zijn fans woensdagavond teleurgesteld. De artiest zou zijn eerste optreden in jaren geven tijdens de uitreiking van de World Music Awards in Londen. Maar na alle speculaties dat hij zijn monsterhit ‘Thriller’ zou vertolken, vielen de paar regeltjes van ‘We are the world’ tegen. Dat meldt de BBC.

De artiest werd uitgejouwd door het publiek in de zaal. Tijdens zijn aankomst bij de awardshow kon Wacko Jacko ook al op boegeroep rekenen, toen hij niet de moeite nam aandacht te besteden aan de fans die buiten op hem stonden te wachten. Later op de avond leek de artiest het enigszins goed te willen maken door nogmaals op het podium te verschijnen. Hij zong samen met een kinderkoor twee coupletten van ‘Heal the world’. Vervolgens schudde hij de handen van de mensen voor het podium.

Jackson was aanwezig bij de show omdat hij daar de Diamond Award in ontvangst nam voor zijn album ‘Thriller’. Deze prijs wordt toegekend aan artiesten die honderd miljoen albums hebben verkocht. Jackson is de eerste en tot dusver enige artiest die meer dan honderd miljoen exemplaren van één album verkocht.

Na afloop van het evenement verklaarde de 48-jarige King of Pop dat het nooit zijn bedoeling was geweest om ‘Thriller’ te vertolken. “Dat hebben de mensen verkeerd begrepen.” Het nummer werd overigens wél opgevoerd woensdagavond: de Amerikaanse zanger Chris Brown zong het nummer tijdens de show.

[Novum]