Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Queen bovenaan op Britse ranglijst aller tijden

Het album met daarop de grootste hits van Queen is het beste verkochte album in de muziekgeschiedenis van Groot-Brittannië. De cd werd 5,4 miljoen verkocht.

(Novum/AP) – Het album met de grootste hits van Queen is het best verkochte ooit in Groot-Brittannië. Dat heeft The Official UK Charts Company donderdag bekendgemaakt. Van het ‘Greatest hits’-album uit 1981 zijn meer dan 5,4 miljoen exemplaren verkocht.

Tweede in de lijst van beste verkochte albums in de geschiedenis is ‘Sgt. Pepper’s lonely heart club band’ van The Beatles, met 4,8 miljoen exemplaren. ‘(What’s the story) Morning glory’ van Oasis bezet de derde plaats. Deze cd ging 4,3 miljoen keer over de toonbank. Verder zijn in de top tien albums te vinden van Dire Straits, Abba, Pink Floyd, Michael Jackson en Madonna.

De lijst bewijst dat albums die goede kritieken krijgen, niet per definitie het best worden verkocht. Zo haalden bejubelde platen van Bob Dylan, The Rolling Stones en de Sex Pistols de top 100 niet.

[Novum]