Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Omstreden kannibalenfilm krijgt vervolg

Filmmaker Ruggero Deodato maakt een vervolg op ‘Cannibal holocaust’. De film is omstreden, onder meer vanwege het doden van dieren voor de camera.

De Italiaanse filmmaker Ruggero Deodato maakt een vervolg op zijn klassieke horrorfilm ‘Cannibal holocaust’. Dat vertelde de 57-jarige regisseur tegenover de Amerikaanse website Bloody Disgusting.

De oorspronkelijke film uit 1980 gaat over een groep documentairemakers die moordend door het Amazone-gebied trekt. De bloederige productie was zo realistisch dat Deodato werd gearresteerd omdat de Italiaanse autoriteiten dachten dat hij zijn acteurs daadwerkelijk voor de camera had omgebracht. Voor de omstreden film werden wel dieren gedood. Zelfs Darren Lynn Bousman, de maker van de keiharde gruwelfilm ‘Saw III’, werd misselijk van de beelden.

Aanvankelijk wilde Deodato geen vervolg maken op zijn cultfilm, omdat het publiek geen behoefte zou hebben aan de wreedheid die hij in beeld wilde brengen. Toen zag hij de film ‘Hostel’. Daarin komen rugzaktoeristen in een jeugdherberg terecht, waar ze worden verkocht als slaven die kunnen worden gemarteld. Door het succes van deze film kwam Deodato tot de conclusie dat de tijd rijp is voor zijn nieuwe project.

Al verschillende films zijn op de markt gebracht als ‘Cannibal holocaust’ 2, II of 3. Geen van deze films was een officieel vervolg.

[Novum]