Search
Close this search box.

Omstreden Mel Gibson in het zonnetje gezet

Mel Gibson is in Los Angeles onderscheiden voor zijn nieuwste film ‘Apocalypto’. De regisseur ontving de Visionary Award van de Latino Business Assocation.

(Novum/AP) – Mel Gibson is donderdag in Los Angeles onderscheiden voor zijn nieuwste film ‘Apocalypto’. De regisseur en acteur ontving de Visionary Award van de Latino Business Assocation (LBA) voor de film over de ondergang van de Mayacultuur in Mexico.

De toekenning van de prijs is omstreden. Gibson kwam onlangs negatief in de publiciteit, nadat hij was opgepakt wegens rijden onder invloed. Bij zijn arrestatie maakte hij antisemitische opmerkingen tegen de agent die hem aanhield. Hij zou hebben geroepen dat de joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld.

De directeur van de LBA zegt dat zijn organisatie zich bij de toekenning van de prijs niet heeft laten beïnvloeden door de recente ophef rond Gibson. De keuze voor ‘Apocalypto’ was unaniem. Het feit dat de regisseur zelf in Mexico op zoek is gegaan naar acteurs voor de film was doorslaggevend.

‘Apocalypto’ draait vanaf 14 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]