Search
Close this search box.

Sylvester Stallone stopt als acteur

Sylvester Stallone houdt op met acteren. Na ‘Rambo IV: In the serpent’s eye’ richt de spierbundel zich op het regisseren. Eerst is hij weer te zien als Rocky.

Sylvester Stallone houdt op met acteren. Na ‘Rambo IV: In the serpent’s eye’ richt de 60-jarige Amerikaan zich helemaal op het regisseren, melden Ierse media. Stallone is de acteur met de meeste Golden Raspberry Awards, de prijzen voor de slechtste films. “Ik ben ontevreden over mijn laatste paar films en ook over een paar van vroeger”, zegt Stallone in onder meer The Irish Examiner.

De spierbundel speelde in ‘First blood’ (1982) voor het eerst de rol van Vietnam-veteraan John Rambo. De eerste drie Rambo-films brachten wereldwijd ruim 500 miljoen euro op. Voor de vierde Rambo-film, die draait om een ontvoerd meisje, neemt Stallone zowel de regie als de hoofdrol voor zijn rekening.

In januari is ‘Rocky Balboa’ in de Nederlandse bioscoop te zien. De titelrol in dit zesde deel uit de Rocky-serie is eveneens voor Stallone. De acteur is ook verantwoordelijk voor het scenario en de regie.

[Novum]