Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vrienten maakt plaat met Carmiggelt

Henny Vrienten is een samenwerking aangegaan met de kleinzoon van columnist Simon Carmiggelt. Vincent Carmiggelt ontwierp de hoes van de nieuwe cd van Vrienten.

Henny Vrienten is een samenwerking aangegaan met de kleinzoon van columnist Simon Carmiggelt, die bekend werd door zijn ‘Kronkels’ in Het Parool. Kleinzoon Vincent Carmiggelt heeft de hoes van de nieuwe cd van Vrienten, ‘Nacht, de soundtrack’ ontworpen.

Op deze schijf geven allerlei artiesten, van Boudewijn de Groot tot Jan Rot, op uitnodiging van Vrienten hun muzikale interpretatie van het begrip nacht. Het album komt op 27 november uit, meldt platenmaatschappij V2 Records.

Vrienten was vanaf 1980 de zanger van de Nederlandse band Doe Maar. Vier jaar later stopte de band en ging Vrienten solo verder. De 58-jarige artiest schreef ook filmmuziek. In 1996 won hij een Zilveren Harp voor zijn werk.

[Novum]