Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Warren Beatty onderscheiden voor hele oeuvre

Acteur, regisseur, schrijver en producent Warren Beatty krijgt tijdens de 64e uitreiking van de Golden Globes de Cecil B. DeMille Award voor zijn hele oeuvre.

(Novum/AP) – Acteur, regisseur, schrijver en producent Warren Beatty krijgt tijdens de 64e uitreiking van de Golden Globes de Cecil B. DeMille Award voor zijn hele oeuvre. Dat maakt de organisatie van het Amerikaanse film- en televisie-evenement bekend. In eerdere jaren ging de prijs naar Robin Williams en Anthony Hopkins.

De 69-jarige Beatty is bekend van films als ‘Bonnie and Clyde’ en ‘Dick Tracy’. Jarenlang had hij de reputatie van rokkenjager, vanwege de vele relaties die hij aanging met tegenspeelsters. Zo had hij verhoudingen met Madonna, Joan Collins en Diane Keaton. In 1992 trouwde hij met actrice Annette Bening, met wie hij nog altijd samen is.

Ook de dochter van Jack Nicholson en Rebecca Broussard wordt op 15 januari onderscheiden. Zij is benoemd tot Miss Golden Globe, een eer die traditioneel wordt toegekend aan de dochter van een beroemdheid.

[Novum]