Search
Close this search box.

Zingen het beste medicijn voor Lee Towers

Lee Towers staat na een moeilijke periode donderdagavond voor het eerst weer op het podium. Hij is ervan overtuigd dat het optreden hem goed zal doen.

Lee Towers staat na een moeilijke periode donderdagavond voor het eerst weer op het podium. De zanger werd de afgelopen drieënhalve maand geveld door zowel lichamelijke als geestelijke problemen, maar is ervan overtuigd dat het optreden in Holland Casino in Eindhoven hem goed zal doen. “Bij ieder nummer dat ik uitprobeer voel ik me sterker worden”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De 60-jarige Towers werd vijf weken geleden uit het ziekenhuis ontslagen, waar hij werd behandeld voor een virusinfectie. Een dag voor hij het ziekenhuis verliet, overleed zijn geluidsman Bas Sonneveld op 65-jarige leeftijd. Dat hij donderdag zonder Sonneveld op het podium staat wordt doorbijten, zegt Towers. “Ik weet zeker dat ik hem heel erg zal missen.”

Maar de zanger zal zijn aandacht ook nodig hebben om zich te concentreren op zijn stem, weet hij. “Ik heb tot vervelens toe alle mogelijke oefeningen gedaan, maar optreden blijft toch iets anders.” Daarnaast moet hij gebruikmaken van een barkruk. “Mijn nieuwe knie is nog niet helemaal in topconditie. Daarom moet ik af en toe even gaan zitten. Bij Frank Sinatra was dat altijd een leuke gimmick. Dus dat moet bij mij ook kunnen.”

[Novum]