Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Akon noemt fan-werpen geen misdrijf

Akon is van mening dat hij geen misdrijf beging toen hij een fan van het podium gooide. Hij werkt mee aan het onderzoek dat de politie doet naar het incident.

Akon is van mening dat hij geen misdrijf beging toen hij zondag tijdens een concert een fan van het podium gooide. Volgens Benjamin Brafman, de advocaat van de rapper, wil hij daarom alle medewerking verlenen aan het onderzoek dat de politie instelt naar het voorval. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Het incident vond zondag plaats nadat vanuit het publiek een object werd gegooid naar de 25-jarige rapper, die bekend is van het nummer ‘Smack that’. Daarop zou een bewaker de menigte in zijn gelopen, de jongen er uit hebben gehaald en naar het podium hebben gebracht, waarop Akon de fan op zijn schouders nam en terug het publiek ingooide. Het gebeurde werd vastgelegd op video en circuleert op de website YouTube.

“Volgens ons heeft Akon geen misdrijf begaan”, zegt Brafman in een verklaring. “We zijn ervan overtuigd dat na onderzoek duidelijk wordt dat vervolging van Akon op grond van deze gebeurtenis onnodig is.”

De politie heeft de concertganger die van het podium werd geworpen inmiddels getraceerd. Volgens de Poughkeepsie Journal gaat het om een 15-jarige jongen, wiens naam niet bekend is gemaakt. Het is nog niet duidelijk of hij een aanklacht indient.

Het is niet de eerste keer dat Akon in opspraak raakt na een concert. Eerder dit jaar ontstond beroering toen de artiest een 14-jarig meisje aanrandde tijdens een concert. Hij zei niet te hebben geweten dat ze minderjarig was.

[Novum]