Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lucille wil Mis(s) Verkiezing voor mannen

Als het aan Lucille Werner ligt, komt er zo snel mogelijk een schoonheidswedstrijd voor gehandicapte heren. “Dat gaat er beslist komen”, stelt de presentatrice.

Als het aan Lucille Werner ligt, komt er zo snel mogelijk een schoonheidswedstrijd voor gehandicapte heren. Dat vertelt de initiatiefneemster van de Mis(s) Verkiezing 2007 aan Novum Nieuws. “Dat gaat er beslist komen”, stelt de licht gehandicapte presentatrice. “Ik kan nog niet zeggen wanneer, wat en hoe, maar het gaat er komen.”

Ook Mis(s) 2006 Roos Prommenschenkel is over het idee te spreken. “Er lopen veel lekkere mannen rond in een rolstoel, dus dat zou heel goed kunnen”, jubelt de 22-jarige schone, die woensdag haar kroontje moest afstaan aan Reni de Boer. Zij werd in Baarn uitgeroepen tot Mis(s) 2007.

Marc de Hond, jurylid van de missverkiezing voor gehandicapte dames, is iets minder enthousiast. De radio-dj, die net als Reni in een rolstoel zit, ziet zichzelf niet snel deelnemen aan een dergelijke competitie. “Ik weet niet of ik me zou durven op te geven, want ik vind die badkledingronde zo dapper.”

Reni de Boer, die lijdt aan de zenuwaandoening multiple sclerose, studeert kunstgeschiedenis in Leiden. Haar nieuwe titel wil zij graag gebruiken om de positie van gehandicapten in Nederland te verbeteren. “Nu hebben we wel de wet op gelijke behandeling, maar die werkt vaak niet voldoende”, weet de 27-jarige brunette. “Er moet gewoon in de wet vastgelegd worden wat onze rechten zijn.”

De Mis(s) Verkiezing 2007, die woensdagavond live werd uitgezonden, werd bekeken door bijna een miljoen mensen.

[Novum]