Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Naderend afscheid is heftig voor BZN

Nu het afscheid nadert voor BZN beginnen de bandleden steeds emotioneler te worden. “Het is heel heftig. Je valt van de ene emotie in de andere”, zegt Jan Tuijp

Nu het afscheid nadert voor BZN, beginnen de bandleden steeds emotioneler te worden. Dat vertelden de leden van de Volendamse formatie woensdag tijdens de presentatie van hun afscheidsboek ‘BZN, tot ziens!’. “Het is heel heftig. Je valt van de ene emotie in de andere”, zei basgitarist Jan Tuijp.

Sinds oktober is de Band Zonder Naam, die in de afgelopen 41 jaar hits scoorde als ‘Mon amour’ en ‘Pearlydumm’, bezig met een afscheidstournee. Deze concertreeks wordt volgende week zaterdag afgesloten met het afscheidsconcert in Ahoy in Rotterdam.

Zanger Jan Keizer vertelt zich ‘nu nog’ goed te voelen. “Maar het wordt natuurlijk wel emotioneel nu, wat heviger zeg maar.” Volgens zangeres Carola Smit is het zwaar omdat het afscheid meerdere facetten heeft. “Je neemt natuurlijk afscheid van het publiek, maar ook van elkaar.” Jan Tuijp vertelt dat de afscheidtournee ook heel bijzonder is geweest. “Al die avonden waar al die mensen staan te huilen”, schetst hij. “Een betere blijk van waardering kun je niet krijgen. Dan heb je echt wat betekend voor andere mensen.”

Het boek ‘BZN, tot ziens!’, waarin de bandleden terugkijken op hun tijd bij de formatie, is een soort afscheidscadeautje van de band. “Er staan leuke anekdotes in die we zelf geschreven hebben en leuke foto’s”, zegt Jan Keizer. “Het lijkt me echt een hebbedingetje voor de fans.” Het ligt vanaf 18 juni in de winkel.

[Novum]