Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Angelina Jolie wil niet de boeken in als actrice

Na haar dood wil Angelina Jolie worden herinnerd om haar liefdadigheidswerk. “Als ik overleden ben, wil ik niet worden herinnerd als actrice.”

(Novum/AP) – Na haar dood wil Angelina Jolie worden herinnerd om haar liefdadigheidswerk. Dat vertelt de actrice in het julinummer van het Amerikaanse tijdschrift Esquire. “Ik heb geen hekel aan de gekte van Hollywood en de rode loper”, zegt ze. “Het is mijn werk, en ik ben blij dat ik dat heb. Maar als ik overleden ben wil ik niet worden herinnerd als actrice.”

De actrice haalt haar voldoening in het leven uit haar liefdadigheidswerk. “Ik had laatst een column geschreven voor een krant”, vertelt ze. “En onderaan dat bericht stond niet dat ik een actrice ben, er stond alleen ‘ambassadeur van de Verenigde Naties’. Dat maakte me heel trots.”

De 32-jarige Jolie is sinds 2001 ambassadeur van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ook richtten de actrice en haar vriend Brad Pitt onlangs de Jolie-Pitt Foundation op, waarmee ze humanitaire projecten over de hele wereld steunen.” Het stel heeft naast hun biologische dochtertje Shiloh drie adoptiekinderen: Maddox uit Cambodja, Zahara uit Ethiopië en Pax Thien uit Vietnam.

Jolie laat weten dat ze haar doel in het leven pas heeft ontdekt toen ze zich ging inzetten voor goede doelen. “Toen ik begon in de showbusiness had ik geen doel en geen richting”, zegt ze. “Ik was heel ongelukkig en ongezond. En als ik een interview moest doen, had ik geen idee waarom. Ik had het gevoel dat ik niets had te vertellen, ik voelde me leeg.”

[Novum]