Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Animatieserie ‘Café De Wereld’ stopt

De satirische animatieserie ‘Café De Wereld’ van het Vara-programma ‘De wereld draait door’ stopt. Na twee jaar vindt de Vara het genoeg geweest.

De satirische animatieserie ‘Café De Wereld’ van het Vara-programma ‘De wereld draait door’ stopt. Na twee jaar vindt de Vara het genoeg geweest.

“Het is tijd voor iets nieuws”, zegt een woordvoerder van de zender donderdag. Momenteel worden er nieuwe ideeën ontwikkeld voor het nieuwe seizoen, dat in september van start gaat. De serie was eerder te zien als onderdeel van het tv-programma ‘Vara laat’. In totaal zijn er meer dan vierhonderd afleveringen gemaakt van ‘Café De Wereld’.

Zanger en entertainer Jeroen van der Boom leende zijn stem aan verschillende personages in de animatieserie. Hij kan leven met de beslissing van de Vara. “Meer dan drie jaar sprak ik wekelijks stemmetjes in voor de serie, maar ik wil niet eeuwig door het leven gaan als de grote imitator van bijvoorbeeld een Gerard Joling”, legt hij uit. “Ik vond het een grote eer om de stemmen te doen van onder anderen Joling en Joop van den Ende, maar hoe je het ook wendt of keert: het is mooi geweest.”

Toch wil de 35-jarige zanger nog niet helemaal afscheid nemen van het imiteren van bekende Nederlanders. “Ik heb net met hetzelfde team als ‘Café De Wereld’ een pilot opgenomen van een nieuwe animatieserie met imitaties”, vertelt Jeroen. “Misschien kan dat worden ondergebracht in een ander programma.”

Naast zijn werkzaamheden voor tv werkt Jeroen op dit moment hard aan de promotie van zijn nieuwe Nederlandstalige single ‘Jij bent zo’. Het nummer werd geschreven door musicalster Tony Neef. In november ligt het album ‘Ik ben zo’ in de winkel. In die maand geeft de zanger ook voor het eerst in zijn carrière een soloconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]