Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Anneke Grönloh nog lang niet achter de geraniums

Anneke Grönloh nadert de 65, maar achter de geraniums zal je de zangeres niet treffen. Ze gaat in een film spelen en komt met een nieuw album.

Anneke Grönloh nadert de pensioensgerechtigde leeftijd van 65, maar achter de geraniums zal je de zangeres niet treffen. “Ik ben juist ontzettend blij met mijn leeftijd en ben er bijzonder trots op dat ik nog optreed”, zegt Grönloh zondag in De Telegraaf. “Van de uitdagingen die nu op mijn pad komen, geniet ik met volle teugen.”

Grönloh zit inderdaad alles behalve stil. Zo gaat ze onder meer acteren in de Indische speelfilm ‘Ver van familie’, naar het gelijknamige boek van Marion Bloem, die ook het scenario schreef en de regie op zich neemt. Grönloh speelt Oma Em. “Ze doet me enorm aan mijn eigen moeder denken”, zegt de zangeres, die hits scoorde als ‘Brandend zand’ en ‘Soerabaja’. “Ze is klein, charmant, tikkeltje dominant, superstreng, maar tegelijkertijd zó warm.”

De kleindochter in de film wordt gespeeld door Terence Schreurs. De opnamen gaan deze maand van start en vinden plaats in Nederland en Amerika. In het voorjaar van volgend jaar moet ‘Ver van familie’ te zien zijn in de bioscoop.

Maar behalve acteren, is Grönloh ook nog steeds druk bezig met zingen. Zo komt er een nieuw album en is ze zich aan het voorbereiden op haar verjaardagsconcert, dat op 23 juni plaatsvindt in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. “65 Worden doe je maar één keer, dus het leek me fantastisch dit groots aan te pakken.” Grönloh wordt gedurende de avond bijgestaan door onder anderen Sandra Remer, Ria Valk en Frans Mulder.

[Novum]