Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Antonio Banderas onthult geheim van sexy kater

Het sexappeal van Puss in Boots, het personage van Antonio Banderas in de ‘Shrek’-films, is onvermijdelijk. “Het geheim is de tegenstelling die in hem schuilt.”

Manipulatief, een leugenaar, een vrouwenversierder, maar bovenal supersexy. Dat is Puss in Boots, het personage van Antonio Banderas in ‘Shrek the third’. “Ik zal je nooit vergeten. Jij bent de liefde van mijn leven”, doet Banderas de kater op zwoele wijze na. “Dat zegt hij tegen alle, maar dan ook alle vrouwen.”

Toch is het sexappeal van de geanimeerde kat onvermijdelijk. “Het geheim is de tegenstelling die in hem schuilt”, zegt de Spaanse filmster mysterieus. “Hij is klein, een ‘minino’ zoals we dat in het Spaans noemen, maar met een stem en een ziel die niet bij zijn lichaam passen.”

Puss heeft inderdaad een diepe, zwoele stem. “In een klassieke animatiefilm zou een kat een hoog stemmetje hebben gekregen. Maar in deze contraculturele benadering van film niet. Dat is uiteraard niet alleen mijn verdienste, maar ook die van alle designers die er achter zitten”, zegt de 46-jarige acteur. “Die hebben het voor elkaar gekregen een personage te creëren waar vrouwen op vallen. En mannen en kinderen”, haast hij zich te zeggen.

Banderas grapt in interviews regelmatig dat Puss meer aandacht krijgt dan hij. “Maar dat voel ik niet echt zo hoor. Ik heb zo veel verschillende rollen gespeeld. Ik ben Zorro geweest, maar ook een ster op Broadway. Puss geeft absoluut meer kleur aan mijn cv. En dat verbaast me nog steeds. Toen ik zeventien jaar geleden naar Amerika kwam, sprak ik geen woord Engels. Nu word ik gebeld omdat ze mijn stem willen gebruiken. Dat is toch ongelooflijk.”

Inmiddels is zelfs besloten dat er een zogeheten spin-off komt over de sexy kat, die ‘Puss in Boots: the story of an ogre killer’ moet gaan heten. “Het verhaal begint als Puss nog een tiener is”, vertelt de man van actrice Melanie Griffith. “En dan komen we er langzaam achter hoe hij zo manipulatief is geworden.”

Het script voor de film is geschreven door Jeffrey Katzenberg, de producent van ‘Shrek the third’. De regisseur van diezelfde film, Chris Miller, neemt de regie op zich. Fans van Puss moeten nog wel even geduld hebben, de film staat gepland voor 2010.

‘Shrek the third’ beleefde dinsdag haar Nederlandse première in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Daarbij was ook Cameron Diaz aanwezig, die de stem van prinses Fiona insprak. Vanaf volgende week donderdag draait de film in de bioscoop.

[Novum]