Search
Close this search box.

Jonge ‘Timboektoe’-acteurs leren van collega’s

De opnames van de film ‘Timboektoe’ naar het boek van Carry Slee zijn van start gegaan. De acteurs zijn allen erg te spreken over de samenwerking.

De opnames van de film ‘Timboektoe’ naar het boek van Carry Slee zijn van start gegaan. De acteurs, die in de Franse Dordogne aan het opnemen zijn, zijn erg te spreken over de samenwerking. De jongere acteurs zijn onder de indruk van het spel van onder anderen Marcel Hensema, Ruben Lürsen, Mouna Goeman Bourgesius en Esmée de la Bretonière. “Het is een heel leerzame ervaring”, zegt de 18-jarige acteur Willem Voogd.

Ook de hechte band die de cast met elkaar heeft wordt meerdere keren besproken. “Iedereen is zo ontzettend aardig”, vertelt Mees Pijenburg, die één van de hoofdrollen vertolkt. Volgens Lürsen hebben alle spelers het ontzettend naar hun zin. “Het is hier echt fantastisch en het weer is ook ontzettend mooi.” Goeman Borgesius, die de rol van moeder speelt, beschrijft de sfeer onder de cast als ‘een harmonieus samenspel’. “Het is een ontspannen en vrolijke groep.”

Het thema van het boek van Slee is het verlaten van huis en haard om een nieuw leven te beginnen. Het verhaal draait om Kars (Mees Pijenburg) en Isa (Bo Maerten). Hun ouders hebben besloten het roer om te gooien en naar Frankrijk te verhuizen om een camping te beginnen. Het blijkt een keus te zijn die de acteurs zelf niet snel zouden maken. “Ik zou er heel erg van schrikken en graag in Nederland willen blijven”, zegt de 14-jarige Bo. Ook Mees staat niet open voor een dergelijke verandering. “In ieder geval niet een camping in Frankrijk”, zegt hij. “Er is hier niets in de buurt en het eerste dorp is echt ver weg.”

De La Bretonière heeft vaak gedacht aan een nieuw begin ergens ver weg. “Ik heb wel al in New York gestudeerd”, vertelt ze. Goeman Borgesius vindt het spontane ondernemerschap helemaal niet verkeerd. “Ik kijk vaak naar programma’s waarin mensen die stap wagen, maar ik verbaas me erover dat ze vaak zo slecht zijn voorbereid.”

De opnames voor de film, die vanaf 4 oktober in de Nederlandse bioscopen draait, lopen voorspoedig. “Het is echt heel leuk, maar af en toe wel vermoeiend”, geeft Bo toe. Volgens De La Bretonière zijn de filmomstandigheden ideaal. “Het leukste aan de film is natuurlijk dat het zich in het buitenland afspeelt”, zegt Lürsen.

De twee debuterende hoofdrolspelers zijn gekozen uit 1.300 aanmeldingen. Ze zijn daardoor niet naast hun schoenen gaan lopen. “Ik ben echt vereerd”, zegt Mees. “Ik ben niet heel zelfverzekerd voor de camera, ik krijg vaak genoeg te horen dat het nog een keer over moet.” Voor Bo is acteren altijd prioriteit geweest. “Acteren is gewoon heel leuk”, zegt ze. “En het spelen in een film is natuurlijk gewoon vet.”

‘Timboektoe’ is het tweede boek van Slee dat wordt verfilmd. Vorig jaar kwam de film ‘Afblijven’ uit, waarin zanger Jim Bakkum een rol speelt. Vorige maand werd de jeugdfilm onderscheiden met een Kids Choice Award voor beste film.

[Novum]