Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bezoekersrecord voor Arnhems festival aan de Rijn

Het Free Your Mind-festival in Arnhem heeft dit jaar het bezoekersrecord verbroken. Ruim elfduizend mensen kwamen af op het evenement aan de Rijn.

Het Free Your Mind-festival in Arnhem heeft dit jaar het bezoekersrecord verbroken. Ruim elfduizend mensen kwamen zaterdag af op het evenement onder de John Frostbrug aan de Rijn. Verdeeld over zes podia kwamen onder anderen de Nederlandse dj’s Roog, Joost van Bellen en Michel de Hey in actie. Maar ook buitenlandse acts gaven acte de présence: Booka Shade uit Duitsland, Audio Bullys uit Groot-Brittannië en Motor uit de VS.

Vier jaar geleden was de eerste editie van het evenement. Toen waren er rond de vierduizend bezoekers. Dit jaar kon het evenement maximaal 12.500 bezoekers verwelkomen. Uiteindelijk was het met ruim elfduizend festivalgangers niet uitverkocht.

Het festival ging om 12.00 uur van start met bewegingsgoeroe Karl Noten. Op de beats van het duo Mesjokke kregen ruim honderd bezoekers bij het podium onder de John Frostbrug een warming-up van Noten, bekend van het ochtendprogramma Nederland in Beweging. “Ik werd positief verrast. Ik dacht: partygangers die een beetje blowen, wat moet ik daarvan verwachten? Maar ze deden allemaal mee.”

De Amsterdamse dj Roog was voor de vierde keer van de partij en draaide zijn set in een stampvolle tent. “Ja, het is mooi publiek hier. Ik draai overal, in het zuiden, westen, maar op dit festival heerst een relaxte sfeer”, vond Roog. Ook dj Bart Skils, zelf afkomstig uit de omgeving van Arnhem, had genoten van de ‘perfecte sfeer’ op het festival. “Er zijn weinig van dit soort festivals in het oosten van Nederland. Dit evenement vindt plaats op een toplocatie. Er hangt een gemoedelijke sfeer.”

Volgend jaar viert het festival zijn eerste lustrum. De bezoekers kunnen alvast uitkijken naar een speciale programmering, zegt een woordvoerder van organisator FCA. “Dan gaan we knallen, dat is zeker. Er zijn een hele hoop ideeën, maar eerst deze editie nog goed afronden. Daarna starten we met de voorbereiding voor volgend jaar.”

Op het Free Your Mind-festival vonden zaterdag zestig arrestaties plaats voor drugsbezit.

[Novum]