Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Celine Dion zingt campagnelied Hillary Clinton

Celine Dion zingt het nummer ‘You and I’ dat de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton gebruikt voor haar campagne.

(Novum/AP) – Celine Dion zingt het campagnenummer van Hillary Clinton. De Amerikaanse presidentskandidate gebruikt in haar campagne de single ‘You and I’ van de Canadese zangeres. Om de keuze van een nummer te vergemakkelijken, riep de voormalige First Lady de hulp in van de kiezers. Via YouTube en haar eigen website konden kijkers stemmen op hun favoriet.

De Democraat Hillary Clinton maakte begin dit jaar bekend dat ze zich kandidaat wil stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar. Haar belangrijkste opponent in de Democratische partij is Barack Obama.

Het uitverkoren nummer werd bekendgemaakt via een filmpje waarin naast Hillary haar man Bill figureert. Het filmpje is een parodie op de laatste scène van de maffiaserie The Sopranos. Hillary zit in een cafeetje en bladert, net als Tony Soprano in zijn laatste scène, door de nummers die te horen zijn op de jukebox. Bill krijgt een schaaltje met wortels voorgeschoteld. In de scène waarop het filmpje gebaseerd is, krijgt Tony uienringen op zijn bord. “Geen uienringen?”, vraagt de voormalige president daarom. “Ik let op je gezondheid”, antwoordt de 59-jarige presidentskandidaat.

Sopranos-acteur Vince Curatola, die gestalte geeft aan maffiabaas Johnny ‘Sack’ Sacramoni, verschijnt ook in het filmpje. Hij loopt langs de tafel van de Clintons en kijkt hen dreigend aan.

[Novum]