Search
Close this search box.

Forbes benoemt Oprah weer tot machtigste ster

Oprah Winfrey is door het Amerikaanse tijdschrift Forbes opnieuw benoemd tot de meest invloedrijke ster ter wereld. Golfkampioen Tiger Woods staat tweede.

(Novum/AP) – Oprah Winfrey is door het Amerikaanse tijdschrift Forbes opnieuw benoemd tot de meest invloedrijke ster ter wereld. Net als in 2005 voert de talkshowpresentatrice de Celebrity 100 Power List aan. De 53-jarige Winfrey zag haar vermogen de afgelopen twaalf maanden naar schatting met ruim 195 miljoen euro stijgen.

Golfkampioen Tiger Woods en popicoon Madonna staan op de tweede en derde plaats van de lijst. De Power List is gebaseerd op de financiële verdiensten en de mate waarin sterren het nieuws weten te halen.

Madonna, die vorig jaar niet eens op de lijst stond, verdiende flink met haar groots opgezette Confessions Tour. De adoptie van het Malawische jongetje David Banda leverde haar bovendien veel media-aandacht op.

The Rolling Stones zakken van de tweede naar de vierde plaats, terwijl Brad Pitt vijftien plekjes klimt. De filmster, die de vijfde plaats heeft bemachtigd, verdiende het afgelopen jaar naar schatting 26,3 miljoen euro. Zijn hoge notering heeft hij onder meer te danken aan de media-aandacht voor zijn relatie met Angelina Jolie, die de vijftiende plaats op de lijst bezet.

Iets minder mediageniek, maar meer geld beurend, is Johnny Depp, die met een inkomen van meer dan 69 miljoen euro op plaats zes staat. De acteur uit onder meer ‘Pirates of the Caribbean: at world’s end’ wordt op de voet gevolgd door Elton John en rapper Jay-Z. Regisseur Steven Spielberg sluit de top tien van de lijst af.

Hoewel feestbeesten als Paris Hilton, Lindsay Lohan en Britney Spears vrijwel dagelijks in de spotlights stonden, hebben zij volgens Forbes geen recht op een plek op de lijst.

[Novum]