Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Foto’s Kate Moss brengen grof geld op

Foto’s uit het begin van de carrière van supermodel Kate Moss hebben donderdag in veilinghuis Christie’s bij elkaar 270 duizend euro opgebracht.

Foto’s uit het begin van de carrière van supermodel Kate Moss hebben donderdag bij elkaar 270 duizend euro opgebracht. Het topstuk van de veiling, een zesdelige serie portretten van een Moss zonder make-up, werd verkocht voor meer dan 120 duizend euro. Dat meldt het Britse tijdschrift Hello!

Verder ging een zwart-witfoto van de toen 19-jarige Moss, gemaakt door het tijdschrift Vogue, voor 80 duizend euro onder de hamer. Het kiekje werd voor vijf keer de geschatte waarde verkocht. De veiling van de foto’s vond plaats in Londen bij veilinghuis Christie’s.

Volgende week wordt nog een foto van het 33-jarige model geveild. Het gaat om een zwart-witfoto die in 1992 is gemaakt voor kledingmerk Calvin Klein, waarvan Moss het gezicht was.

[Novum]