Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Franse onderscheiding voor Barbra Streisand

Barbra Streisand heeft na haar eerste optreden in Frankrijk de belangrijkste Franse onderscheiding gekregen. Ze kreeg de ordre national de la Légion d’honneur.

(Novum/AP) – Barbra Streisand heeft na haar eerste optreden ooit in Frankrijk de belangrijkste Franse onderscheiding gekregen. Ze kreeg de ordre national de la Légion d’honneur.

Streisand kreeg de erepenning uit handen uit van president Nicolas Sarkozy. “Jij bent het Amerika waar we van houden”, sprak hij de zangeres toe. “Vrouwen vinden jou leuk, je doet veel om mensen bij elkaar te brengen.”

Op haar beurt vleide Streisand de president door te stellen dat hij haar deed denken aan Amerikaanse presidenten als Kennedy en Clinton, die ‘kunst en de rol van kunst in de wereld kunnen waarderen’.

Bij de ceremonie waren donderdag onder anderen zanger Charles Aznavour en acteur Alain Delon aanwezig. Hoewel de onderscheiding, die in de negentiende eeuw in het leven werd geroepen door Napoleon, eigenlijk niet is bedoeld voor buitenlanders, wordt hij regelmatig vergeven aan niet-Fransen. Zo viel de eer eerder te beurt aan Jerry Lewis, Valentino en Norman Mailer.

[Novum]