Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gisele Bündchen hekelt paus om condoombeleid

Model Gisele Bündchen heeft zich kritisch uitgelaten over de katholieke kerk. Ze vindt het belachelijk dat mensen van de kerk geen condooms mogen gebruiken.

Supermodel Gisele Bündchen heeft zich kritisch uitgelaten over de katholieke kerk. Tijdens de Fashion Week in Rio de Janeiro sneerde ze dat het belachelijk is dat de kerk het gebruik van condooms verbiedt. “Het zou voor mensen juist een gewoonte moeten worden anticonceptie te gebruiken”, zegt Gisele in de krant Folha de São Paulo.

De langbenige Braziliaanse, die de bijnaam ’the boobs from Brazil’ heeft, denkt dat tegenwoordig bijna niemand meer maagd is bij het huwelijk. “Wijs maar eens een maagd aan. Ik ken ze niet.”

Het commentaar van de 26-jarige Gisele komt minder dan een maand na een vijfdaags bezoek van paus Benedictus XVI aan Brazilië. Daar waarschuwde hij katholieke politici voor excommunicatie als zij de legalisering van abortus steunen.

Bündchen zei onlangs haar samenwerking met lingeriemerk Victoria’s Secret op nadat haar salaris niet was verhoogd. Ze zou nu met Hennis & Mauritz in onderhandeling zijn voor een eigen lingerielijn bij de Zweedse winkelketen.

[Novum]