Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lichten moeten aanblijven tijdens Live Earth

Het plan van Al Gore om tijdens Live Earth alle lichten in Groot-Brittannië tijdelijk te doven, is afgeketst. De stroomvoorziening zou verstoord raken.

Het plan van Al Gore om tijdens Live Earth alle lichten in Groot-Brittannië tijdelijk te doven, is afgeketst. Het Britse elektriciteitsbedrijf National Grid, dat om medewerking was gevraagd door de voormalige Amerikaanse vicepresident en milieuactivist, vreest dat de symbolische stunt de stroomvoorziening door het hele land ernstig zal verstoren. Wel laat de firma weten open te staan voor een nieuw idee, meldt de BBC.

Het muziekevenement moet als ‘groen voorbeeld’ dienen voor andere evenementen door onder meer groene stroom te gebruiken en het lichtverbruik te beperken. Toch is er kritiek, omdat veel sterren die optreden speciaal voor de gelegenheid worden ingevlogen. En vliegtuigen zijn juist slecht voor het milieu.

Meer dan 150 artiesten doen op 7 juli mee aan Live Earth, dat behalve in Engeland plaatsvindt in onder meer Japan, Brazilië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. In het Wembley-stadion in Londen treden Madonna, James Blunt en Genesis op.

[Novum]