Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mai Tai schenkt opbrengst single aan goed doel

De discoformatie Mai Tai schenkt de opbrengst van hun single ‘100% Vocé / 100% van jou’ aan de stichting ‘Help mij leven’. Het goede doel helpt straatkinderen.

De discoformatie Mai Tai schenkt de opbrengst van hun single ‘100% Vocé / 100% van jou’ aan de Nederlandse stichting ‘Help mij leven’. Het goede doel steunt straatkinderen in Brazilië. Het trio kwam op dat idee doordat het de tekst van het nummer is geschreven door een Braziliaanse componist. De dames verdiepten zich in de cultuur van het land en kwamen zo in aanraking met de problemen van kansarme straatkinderen van Brazilië.

De dames van Mai Tai, Jetty Wheels, Marjorie Lammerts en Caroline de Windt, zijn al vanaf maart bezig met het opnemen van de zomerse single. Het nummer wordt zowel in het Nederlands als in het Portugees, de voertaal van Brazilië, uitgebracht. De videoclip van het liedje is dan ook geheel in Braziliaanse stijl.

Het trio draait al meer dan 25 jaar mee in de muziekindustrie. Hun eerste single ‘Keep on dancin’ kwam in 1983 uit. Daarna hadden ze nog hits met de nummers ‘Female intuition’,’History’ en ‘Am I losing you forever’. In 2004 namen de dames deel aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival maar de band ging niet door naar de finale.

[Novum]