Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Michael Jackson wil zijn spullen terug

Michael Jackson wil proberen persoonlijke eigendommen terug te krijgen. De spullen zouden worden geveild, maar werden op het laatste moment achtergehouden.

(Novum/AP) – Michael Jackson en zijn zus Janet willen via een rechtbank in Nevada proberen persoonlijke eigendommen terug te krijgen. De spullen zouden eind mei worden geveild in het Hard Rock Hotel & Casino in Las Vegas, maar werden op het laatste moment achtergehouden door rechter Elizabeth Gonzales.

Aanvankelijk probeerde Michael Jackson in een spoedzitting op 30 mei de veiling van zijn persoonlijke eigendommen te voorkomen. Rechter Gonzales besloot toen echter dat de veiling in principe mocht doorgaan, maar dat er zestig items moesten worden achtergehouden. Deze spullen wil de familie Jackson nu dus terug.

Het zou onder meer gaan om een koffer van Michael Jackson, zijn persoonlijke collectie foto’s van de Three Stooges en bladmuziek van ‘We are the world’, gesigneerd door de alle artiesten die meededen aan de liefdadigheidsactie rondom het lied. Bij de achtergehouden spullen van Janet zitten onder meer persoonlijke middelbare schoolnotities en de trouwakte van haar huwelijk met zanger James DeBarge.

De spullen die wel mochten worden geveild, waaronder een zwart uniformjasje van Michael, brachten in totaal ongeveer 740 duizend euro op. Dat is een schijntje vergeleken bij de 3,7 miljoen euro die het bedrijf dat de memorabilia verkocht ervoor neertelde en de anderhalf miljoen euro die daarbij kwam om de spullen te vervoeren.

[Novum]