Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mötley Crue klaagt manager aan

De bandleden van Mötley Crue hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun ex-manager. De hardrockband eist vijftien miljoen euro van Carl Stubner.

De bandleden van Mötley Crue hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun manager. De hardrockband eist vijftien miljoen euro van Carl Stubner en de Sanctuary Management Group waarbij hij is aangesloten. De band zou dit bedrag zijn misgelopen door hebzucht, afpersingspraktijken en slechte adviezen van de manager. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Stubner is inmiddels ontslagen.

De aanklacht is ingediend door vier bandleden, Nikki Sixx, Vince Neil, Mick Mars en Tommy Lee. Ze claimen dat Stubner en de Sanctuary Management Group inkomsten van de band naar zichzelf toesluisden. Ook zou Stubner drummer Tommy Lee hebben gedwongen mee te doen aan verschillende reality-projecten die uiteindelijk slecht voor zijn imago bleken te zijn.

De ex-man van actrices Pamela Anderson en Heather Locklear ging in 2002 terug naar de schoolbanken voor de realityshow ‘Tommy Lee goes to college’. Het afgelopen jaar verbond hij zijn naam aan het project Rock Star: Supernova. In de tv-show werd gezocht naar een zanger voor de band Supernova, waarvan Lee ook deel uitmaakte.

Volgens de leden van Mötley Crue had Tommy Lee het zo druk met zijn televisieprojecten dat de band erbij inschoot. Hierdoor moesten meerdere concerten worden afgezegd. Dat zou de band zes miljoen euro hebben gekost. Ook zou het aanzien van Lee zijn gedaald door de shows, waartoe manager Stubner hem zou hebben gedwongen. Hier zou ook het imago van Mötley Crue onder hebben geleden.

[Novum]